Service en retour

Heb je een vraag over een product, een bestelling, of weet je niet welke koffie voor jou nou het meest geschikt is? Neem gerust contact met ons op, via het contactformulier of telefonisch op +31(0)235282218. Onze medewerkers helpen je graag bij al jouw vragen of problemen.

Garantie en defecten
Je kan ons vanzelfsprekend ook benaderen als een product binnen de garantietermijn kapot gaat. Let op: garantie is niet bedoeld voor een defect als gevolg van bijvoorbeeld val-, stoten- of waterschade. Uitgesloten van garantie zijn onder meer:

  • Schade door ondeugdelijk gebruik
  • Vocht- of waterschade
  • Schade door val of stoot

Prijsbeleid
Alle vermelde prijzen op deze website zijn exclusief btw.

Klachtafhandeling
Uiteraard doen wij altijd onze uiterste best om je tot een tevreden klant te maken en te behouden. Mocht je onverhoopt toch niet tevreden zijn met de service of het product? Dan lossen we dit natuurlijk graag op! Neem in dat geval contact met ons op via *protected email*. Leg uit wat de klacht is en we sturen in ieder geval binnen 24 uur een bericht terug. Vaak is het dan direct al opgelost. Zo niet, dan vinden we samen een gepaste oplossing. Uiteraard doen wij altijd onze uiterste best om je tot een tevreden klant te maken en te behouden.

Retourneren
Mocht je bij nader inzien toch liever een ander model gehad willen hebben? Stuur de bestelde producten dan binnen 14 dagen na aankoop terug naar Labelspeed.com, voorzien van het retourformulier. Het is wel van belang dat het product compleet en ongebruikt is en zo mogelijk in de oorspronkelijke verpakking zit. Producten die beschadigd of gebruikt zijn komen niet voor ruilen of restitutie in aanmerking. Bij ons gekochte artikelen zijn tegen bepaalde voorwaarden te retourneren naar:

Labelspeed
Afdeling Retour
A. Hofmanweg 42
2031 BL Haarlem

Dus alle punten op een rijtje:

  • Vraag een retourformulier aan via de website, mail of telefonisch
  • Stuur producten retour in een doos
  • Plak je verzendlabel op de doos
  • Breng je pakket naar een PostNL punt
  • Wij zullen je een bevestiging sturen wanneer het pakketje in ons magazijn is aangekomen
  • Stuur je alle producten in orginele staat en compleet naar ons op, dan ontvang je binnen 14 dagen het volledige bedrag terug op je rekening

DYMO LABELS

BROTHER LABELS

SEIKO LABELS

OVER ONS